Vaak Gestelde Vragen

Waarom kiezen voor het ras Maltezer?

Ze zijn klein en hebben een handzaam formaat, vriendelijk karakter en een adellijke witte vacht die bovendien niet verhaart! Ook hun sociale aard en beperkte behoefte aan beloop zijn enkele van de talrijke aspecten die je in dit ras terugvindt.

Hoe ontvang ik vrijblijvend meer informatie over de pups, beschikbaarheid?

U schrijft ons een mail met een korte voorstelling van uzelf en uw leefsituatie ( woonsituatie, werk, gezinssamenstelling, tijdsbesteding en aanwezigheid… ) Uw ervaring met dit ras of andere honden vernemen we graag kort beschreven. Ten slotte zijn onze Maltezers exclusieve hondjes die een gouden nestje verdienen!

Hoe mijn kandidatuur stellen voor een puppy, kan ik op een wachtlijst?

Indien wij u een geschikte kandidaat vinden voor één van onze pups noteren wij uw gegevens op onze kandidatenlijst volgens datum van aanmelding. We verwittigen u kort na de geboorte van het nestje.

Hoelang wachten op een puppy?

De gemiddelde wachttijd is 2 à 6 maanden. Houd u rekening met het feit dat voorwaarden stellen zoals geslacht en grootte de wachttijd verlengen. De nestjes zijn klein, gemiddeld 3 dus geslacht- of 1e nestkeuze is er veelal niet.

Onze pup is geboren en hoe volgen we deze opgroei-evolutie?

U wordt verwittigd bij geboorte en kort nadien richten we een Whatsapp-groepje op van het kersverse gezin! Daarin posten we info, veel foto’s, video, kooplijst, puppygids, evolutie fysiek en mentaal, dierenartscontrole, bezoekmomenten, weetjes…tot de pup naar u toe komt. 

Kies ik voor een reutje of eerder voor een teefje?

Er is amper verschil in het karakter tussen beide! Indien u voor een teefje kiest weet dan dat zij 2x loops wordt per jaar (vruchtbare periode duurtijd: 2 weken) en er contractueel geen foktoelating wordt verleend. Hun hormonale schommelingen triggert soms apathie. Volwassen teefjes zijn vrij gemakzuchtig en kiezen dan ook eerder voor luieren dan spelen… . Bent u jong of jong van geest? Heeft u kinderen die uw toekomstige puppy zien als hun speelkameraadje? Opteer dan voor een reutje!

Reutjes houden van spelletje en interactie. Ze staan steeds klaar wanneer er maar iets te beleven valt. Indien u hem tijdig laat castreren zal hij niet overal vlaggen (pootje optillen) en heeft u een montere, speelgrage Maltezer.

Ik woon niet in België maar wel in Europa, is er een verschil bij de aankoop?

Uw pup zal volgens de Europese wetgeving tot 15 weken bij ons dienen te verblijven. Tot aan zijn vertrek, wordt uw pup vanaf 9 weken ook bij ons verder getraind voor optimale socialisatie. Alle nodige extra vaccinaties en documenten worden voorzien. U dient wel op een meerprijs te rekenen voor deze dienstverlening.

Wat kost een puppy (en zijn uitzet) ?

De aankoopprijs wordt bepaalt door meerdere zaken zoals de stambomen en testen van onze eigen teven en reuen. Zij zijn de grondvest, de dragers van de genen en de kwaliteiten van uw toekomstige puppy. Mooie, gezonde en sociale ouders, getest op alle belangrijke aandoeningen. 

De hoge levenskwaliteitsnorm die hier wordt toegepast geldt voor al onze Maltezers. M.n. een ruime en luxueuze verblijfplaats voor de volwassen honden, onze optimale materniteit, fijne overdekte en open speeltuin en loopweide waar zij dagelijks meermaals uitgebreid vertoeven. Dag- en nachtpermanentie en verzorging van onze nestjes. De uitgebreide gewenning, zindelijkheidstraning en correcte vaccinaties, ontwormingen etc. van de pup die u adopteren zal. De combinatie en stamboom ouders, de nestgrootte, ras standaard en kwaliteiten, geslacht en beschikbaarheid. Verder zijn al onze honden stamboekhouder en hierbij rasechte Maltezers. U kiest voor dit ras omdat deze kleine rakker alle eigenheden heeft waarvoor u bewust kiest. Weet dan ook dat de raszuiverheid deze verwachtingen zal vervullen. Het kleine formaat, guitig gedrag, witte zijdevachtje en tolerant karakter om maar te noemen…

Ons prijskaartje is stevig, zo ook mogen uw verwachtingen zijn. Wij beogen de hoogste kwaliteit in onze fokkerij en de beste service naar u toe als nieuwe eigenaar van dit prachtige ras! Daar gaan we prat op.

Budget uitzet komt later uitgebreid aan bod maar start bij 200 euro tot… . Hoeveel je natuurlijk zelf besteden wilt. Ga naar een speciaalzaak en koop niet voortijdig, wij bezorgen u een handige opsomming van spullen en verzorgingsproducten.

Wanneer komt pupje dan bij ons en wat geeft u ons verder mee?

Uw pup vertrekt bij ons op 9 weken of 10 weken wanneer wij dit nodig achten. Dit wordt u tijdig meegedeeld. Hij vertrekt liefst de voormiddag voor huisgewenning. Wij geven mee: Uw garantiecertificaat (+ factuur print beide digitaal ), puppygids, Europees paspoort met dierenartscontrole en vaccinaties en parasitaire behandelingen, uitleg en laatste adviezen thuiskomst, knuffeltje en doekje nest, voedingspakket Pro Plan Purina met koopbon. De stamboom ontvangt u binnen de 4 maanden erna. KMSH, de stamboekhouder zal u eerder uw eigenaarsregistratie mailen met login op hun website.

Zal u ons na aankoop verder ondersteunen bij vragen of problemen?

De opvolging na aankoop puppy is voor sommige adoptanten cruciaal en we ondersteunen hen dan graag via telefonische of elektronische gesprekken. Is het advies ivm gedrag, welzijn, integratie of zindelijkheidstraining of andere? We helpen u graag. Weet dat dierengeneeskundige problemen beter door uw dierenarts worden gediagnosticeerd, als goede fokker verwijzen we u des geval graag door. Het trimsalon kan u veelal wijzen op vachtproblemen en tandwisselcontrole.

Hebben wij garantie op de pup, en zo ja, hoelang?

U heeft een 2jarig garantiecertificaat geldig vanaf de eerste dag dat de pup bij u komt, dus de dag van ophalen puppy en afleveren van dit document. Deze geldt voor alle aangeboren erfelijke en niet erfelijke gebreken eigen aan uw hond, tenzij zij vermeld staan onder rubriek “gebreken” in uw garantiecontract. Wij antwoorden graag uw inhoudelijke vragen indien gewenst. 

Hoe vaak moet de Maltezer geborsteld worden en wat kost het trimsalon?

In uw puppygids zal u dit alles uitgebreid terugvinden, kort is het zo dat een dagelijkse borstelbeurt vereist is. Het hondenkapsalon wordt best om de 2 maanden bezocht en kost u gemiddeld 50 à 80 euro afhankelijk van het gewenste kapsel en de vachtconditie!

Wat geef ik mijn puppy te eten en hoeveel?

Onze pups staan op droogvoeding Pro Plan Purina en dit puppypakket vergezelt uw nieuwe vriendje bij zijn vertrek. Uw pup mag naar believen eten en u weegt best de puppy en niet de aangeboden korrels droogvoer. Meer hierover in de aankoopfase.

Hoe lang kan een Maltezer alleen blijven?

Honden hebben sociaal contact en beweging nodig en natuurlijk moeten ze ook regelmatig hun behoefte kunnen doen. Een richtlijn is om volwassen honden niet langer dan 4 tot maximaal (en niet elke dag) 6 uur achter elkaar alleen te laten. De Maltezer kan door zijn formaat veelal overal mee en vindt het heerlijk.

Hoe vaak moet je een Maltezer uitlaten?

Het beste is om vier keer per dag je hond uit te laten, waarbij je de uitlaatrondjes verdeelt over de ochtend, middag en avond. Loop het laatste rondje vlak voordat jullie gaan slapen en zorg dat in ieder geval één van de uitlaatrondes minimaal een half uur duurt. Heeft u een tuin dan volgt u hetzelfde schema maar een uitstap aan de lijn is goed voor de socialisatie en de gezondheid van hond en baasje!

Hoe train ik puppy zindelijk en wat met de eerste nachten?

De zindelijkheidstraining wordt hier gestart van bij het prille begin. U zet deze training verder op de doekjes of de puppypads. Uw pup kent dit héél goed en dat merkt u meteen. Dit combineert u met de uitlaatbeurten tuinbezoeken of wandeluitstapjes. ’s Nachts kiest u voor een vaste slaapplek die u inricht volgens onze aanwijzingen. Tips en tricks komen aan bod!

Ik zie Maltezers met hele rode vacht aan de ogen, hoe vermijd ik dit?

Dagelijkse verzorging met de juiste producten, die verschaffen wij en de toepassing komt uitgebreid aan bod in uw puppygids. Weet dat tandwissel bij jonge honden een tijdelijke opstoot veroorzaakt. Verder zal ziekte, wind, koude, stress, airco e.a. zaken tranende ogen uitlokken. Voorkomen is beter dan genezen! Heeft uw volwassen Maltezer desondanks uw goede zorgen nog steeds tranende ogen? Wij bezorgen u (na overleg) de juiste en veilige  mogelijkheden om dit euvel te verhelpen. 

Waarom kiezen voor een Maltezer met stamboom en wie is hiervoor erkend?

De Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus (KMSH) is de enige door de FCI erkende kynologische vereniging in België. De KMSH is verantwoordelijk voor het bijhouden van de stamboeken van alle Belgische hondenrassen. Een hond met een stamboom van de KMSH heeft dus een officieel erkende afstamming. De raszuiverheid garandeert de raskwaliteiten zoals uiterlijk en eigenheden. Andere voordelen boven een stamboomloze hond zijn: Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan sporten, officiële wedstrijden, trainingen en shows. Je kunt met een stamboomhond ook lid worden van een rasvereniging of van een
kynologenclub1.

wat kosten de visites dierenarts en hoe vaak is dit nodig?

Uw pup is goed gevaccineerd en ontwormd. U gaat voor de herhalingsvaccinatie op
12 weken en op 5 maanden leeftijd voor de leptospirose-inenting ( rattenziekte );
Hierna gaat u jaarlijks. Is uw Maltezer ziek of lijkt hij erg stil dan maakt u best een
afspraak bij uw vertrouwde dierenarts. Gemiddeld betaalt u 80 – 120 euro afhankelijk van de aard van de consultatie. Traumatische blessures, bijkomende testen, ingrepen, foto, echo e.a. zijn variabele supplementaire dierenartskosten. Er bestaan hondenverzekeringen.

Meer vragen?