Katrien Cazaerck:

IK ZIE MEZELF ALS EEN PROFESSIONELE EN PASSIONELE HONDENMAMA!

In 1991 kocht ik een Rottweiler bij Lydie Huybrechts, kennel Van het Dorendal in Limburg. Mijn puppy luisterde naar de naam Silvie maar ook soms helemaal niet, dus ging ik met de puppy naar de gehoorzaamheidscursus voor honden. Een ware revelatie was dit voor mij, dit sprak me zo aan dat ik me kandidaat stelde voor een instructeurscursus gehoorzaamheid bij de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus. En zo, na een jaar stage en 2 examens werd ik officieel gehoorzaamheids instructeur. Tweemaal per week lesgeven waardoor ik zelf enorm veel bijleerde. Maar ik wou niet stilstaan en de groep mensen die de lessen IPO, het werkprogramma met speuren, pakwerk en gehoorzaamheid volgden intrigeerde me wel. Dus na enkele testen viel de beslissing om mijn hond en mezelf met deze opleiding te verrijken. Het was echt zwaar en met vallen en opstaan bemachtigden we ons IPO1-diploma met grote blijdschap na 2 jaar trainen. Instructeur- Gehoorzaamheid bleef ik 2 jaar in totaal.

Mijn hond Silvie, die de aanleiding was tot mijn huidig leven nu, bracht me toen met zoveel verschillende vormen van “werken met honden” in contact dat ik koos voor een hondenleven…Jawel!

Een cursus hondentrimmer periode 1995-1996 werkte ik met succes af terwijl mijn eigen trimsalon de deuren opende in De Pinte.
Bijna gelijktijdig kocht ik mijn eerste Maltezertje genaamd “Xantippe” en kort nadien werd zij door “Xelianne” vergezeld.

Deze twee hondjes liggen aan de basis van “De Perro Cortes”

De Perro Cortes familie hoeve:

 

Ras omschrijving:

 

Land van herkomst: Italië

Oorspronkelijke taak: gezelschapshond

Huidige taak: gezelschapshond

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Gemiddelde schofthoogte: 21 tot 26 cm voor reuen

20 tot 24 cm voor teven

Laatste nieuws

& tips:

 

Regelgeving honden bij het exporteren:

Belangrijkste regel: De pup moet 15 weken zijn!

https://www.vlaanderen.be/dieren-transporteren 

Een pup opvoeden, zindelijk trainen en begrijpen is een kynologische wetenschap. De rode draad hierin is consequentie, training en geduld.

U dient zelf de nodige kennis te vergaren om aan uw Maltezer de juiste opvoeding te bieden! Een welopgevoede hond waarmee u overal geliefd bent zal uw beloning zijn.

Weet dat uw puppy Maltezer 12 tot 16 jaar oud wordt en hetzelfde respect, engagement en liefde verdient als elk dier. Gans zijn leven!

Volg ons op Facebook:

 

Meer informatie over onze pups? Contacteer ons:

 

Adres:

Pontweg 3,  Zingem B-9750,  België

E-mailadres:

Telefoonnummer:

+32 (0)477/33 47 93